Over mij

"Toen ik in 2019 stopte met de pil vanwege onze

zwangerschapswens had ik nooit verwacht dat mijn menstruatie weg zou blijven, laat staan dat ik PCOS had. Ik voelde me in die periode onbegrepen, onzeker en ook angstig. Zou mijn cyclus nog wel terug komen? En zou ik ooit zwanger kunnen worden?"

Als orthomoleculair hormooncoach en PCOS ervaringsdeskundige begeleid ik vrouwen met een onregelmatige cyclus die het vertrouwen in hun lichaam terug willen en zelf de regie in handen willen nemen om hun hormonen terug in balans te brengen. 

Hormoonbalans met Natas ben ik gestart nadat mijn PCOS klachten verdwenen en ik mijn lichaam weer heb leren vertrouwen en beter begreep. Mijn hormonen heb ik in balans gekregen door middel van aanpassingen in voeding, leefstijl, stressreductie en supplementen. Het lukte zelfs om mijn cyclus regelmatig te krijgen en ik werd op natuurlijke wijze zwanger. 

Dit moet iedere vrouw weten! 

Mijn verhaal

Toen ik begin 2019 stopte met de pil was helemaal niet bezig met mijn hormonen. De eerste maanden had ik een paar keer een menstruatie en leek er niks aan de hand. In de zomer van 2019 bleef mijn cyclus weg, maar ik was niet zwanger. Mijn huisarts stuurde mij tot 2x toe weg; het zou zelfs tussen mijn oren kunnen zitten. Ik moest het aankijken tot eind november en zou dan een doorverwijzing krijgen.

Deze doorverwijzing heb ik gekregen en in december 2019 stelde de gynaecoloog vast dat ik Polysteus Ovarium Syndroom (PCOS) heb. Ik had veel cysten op mijn eierstokken en uit mijn bloed bleek o.a. een verhoogde hoeveelheid testosteron (mannelijke hormonen). Op deze pagina lees je meer over PCOS, wat het is, hoe het ontstaat en wat je eraan kunt doen. Ik kon in verband met onze zwangerschapswens starten met hormonen in januari 2020. 

Gek genoeg was ik opgelucht dat ik eindelijk wist wat ik ‘mankeerde’ en waarom mijn cyclus wegbleef. Tevens vertelde de gynaecoloog mij dat er een goede kans was op zwangerschap met behulp van een hormoontraject. Mooi, dat wilde ik zo snel mogelijk doen! 

Begin 2020 ben ik gestart met Clomid en moest ik elke vier dagen terugkomen voor een echo om de rijping van mijn follikels in de gaten te houden. Er gebeurde niks.. 

Na drie pogingen in het ziekenhuis kwam eind maart ons fertiliteitstraject stil te liggen in verband met covid. Wat ben ik hier achteraf dankbaar voor.

Omdat ik niet stil wilde blijven staan, ben ik op zoek gegaan naar wat ik zelf kon doen. Na een tip van een vriendin heb ik me tien weken laten begeleiden door een hormoonspecialist en dit heeft mijn ogen geopend, mijn passie aangewakkerd en belangrijker nog: een zwangerschap opgeleverd.

Nadat ik vier weken de voedingsschema’s had gevolgd kreeg ik ineens mijn cyclus terug. Ik vroeg mij af of dit toeval was, maar gelukkig bleef mijn cyclus terugkomen! In de zomer 2020 kon ik zelfs mijn eisprong meten, wat bijzonder. Op 31 december, de dag dat wij 12 jaar samen waren en precies twee jaar verder met ons fertiliteitstraject testte ik positief, ik was zwanger!!

Inmiddels ben ik trotse en gelukkige mama van onze prachtige dochter Bo en geniet ik elke dag van haar.

Gedurende de periode dat ik werd begeleid ben ik me steeds meer en meer gaan verdiepen in hormonen, voeding en leefstijl. Ik vond het ongelooflijk hoeveel impact leefstijlveranderingen kon hebben op mijn hormonen en dat ik zelfs mijn cyclus terug heb gekregen. Wat werd ik hier gelukkig van. Hier bleef het niet bij want na vele boeken besloot ik begin 2021 om me op te laten leiden tot Hormooncoach.

Er zijn zo ontzettend veel vrouwen die problemen hebben met hun hormonen of al langere tijd in een fertiliteitstraject zitten. Ik weet als geen ander hoeveel onzekerheid dit met zich mee brengt. Veel vrouwen weten niet dat er veel te behalen valt met aanpassingen in voeding en leefstijl. Ik gun iedere vrouw deze waardevolle inzichten. 

Wil jij ook aan de slag en begrijpen wat jouw lichaam nodig heeft om in balans te komen? Ik help je graag! Met kleine stapjes want de ervaring leert: jouw hormonen in balans krijgen is geen quick win wat je in 6 weken ‘fixt’. Dit is persoon specifiek, situatie afhankelijk en afhankelijk van jouw voorgeschiedenis. Ik gun jou ook deze leefstijlverandering en waardevolle inzichten!

Spreek ik je binnenkort? 

Liefs, Natashja 

hoe anderen mij omschrijven

“Wat jou kenmerkt als persoon is dat je heel open bent, je denkt niet rechtlijnig of oordelend (je vindt niet snel iets gek), je hebt een openblik en bent daarnaast vriendelijk en uitnodigend, maar durft ook eerlijk te zijn en jouw visie te delen. Je kan goed ‘levelen’ met mensen omdat je niet op mensen neerkijkt. Je staat volledig achter wat je doet. En bent haast verontwaardigd over de reguliere aanpak en hierdoor heb je een sterk rechtvaardigingsgevoel: iedere vrouw moet dit weten!”

“Natashja zet mensen in hun eigen kracht waardoor vrouwen vanuit hun eigen intrinsieke motivatie, zowel hun voedingspatroon, bewegingspatroon en de hele mindset aanpassen waardoor de verandering blijvend is.”

“Je bent ervaringsdeskundige en hebt veel kennis. Daarnaast ben je bezig met persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit, tot op zekere hoogte, en hierdoor pak je jouw coaching holistisch aan. Wat Natashja hierin uniek maakt: je voelt in op een diepere laag, je zet vrouwen zo in hun kracht dat ze het zelf gaan doen, dat zij de verandering zijn en dat ze jou na de begeleiding niet nodig hebben om die verandering te bewerkstelligen en op eigen kracht verder te gaan.”

“Je bent enthousiast maar wel oprecht (dus niet over enthousiast dat het niet meer écht is). Wat jouw persoonlijkheid uniek maakt is dat je goed bent in het analyseren van mensen zonder dat het opvalt dat je aan het analyseren bent en daardoor héél goed op de persoon inspeelt. Met je bedrijf denk ik dat je daarom heel goed bent in een persoonlijk aanpak bieden en advies geven waarbij mensen echt voelen dat het om hen gaat en niet om een standaard advies en aanpak die op iedereen toepasbaar is.”

OPLEIDINGEN

De afgelopen jaren heb ik honderden vrouwen geholpen om weer het vertrouwen terug te krijgen in hun lichaam en af te rekenen met hun hormonale klachten. Ik heb de volgende  orthomoleculaire opleidingen afgerond:

  • Trainer Hormoonfactor (2021) – Sonnevelt opleidingen
  • Orthomoleculair Adviseur Gevorderd – Ortho Health Foundation
  • Orthomoleculair Specialist: Hormonen – Ortho Health Foundation
  • Energetisch Morfologische Bloedtest – Ortho Health Foundation
  • Behandelprotocollen: Hormonen & Vrouwenklachten – Ortho Health Foundation
  • Bijscholing Orthomoleculaire zorg bij zwangerschap – Ortho Health Foundation
  • Verdiepende dagcursus: Hormoonbalans voor vrouwen met Barbara Havenith – Ralph Moorman

Ook ben ik als erkend kwalitatief orthomoleculair hormooncoach aangesloten bij beroepsvereniging CAT.

 

Scroll naar boven