Coaching

Heb jij een onregelmatige cyclus?
Wil je grip krijgen op je hormonen?
Je lichaam kunnen vertrouwen? Het kan!

Heb jij een onregelmatige cyclus? Voel je je hierdoor onzeker of gefrustreerd? 

Misschien voel je je wel onbegrepen of voelt het alsof je lichaam jou in de steek laat? 

‘Zal m’n menstruatie nog terug komen?’ ‘Loop ik een risico nu het zo onregelmatig is of zelfs uitblijft?’

Allemaal vragen en onzekerheden die bij een onregelmatige cyclus op komen. Ik weet er alles van, die van mij bleef ruim zeven maanden weg.. 

Tot overmaat van ramp heb je ook nog de week voor je menstruatie vervelende klachten: eetbuien, buikpijn, vocht vasthouden, hoofdpijn, continu suiker behoefte, geprikkeld en je partner weet precies wanneer het zo ver.

Ik begeleid vrouwen met een onregelmatige cyclus die het vertrouwen in hun lichaam terug willen en zelf de regie in handen willen nemen om hun hormonen terug in balans te brengen. 

Klachten en symptomen waaraan je kunt denken als je je afvraagt of dit traject iets is voor jou zijn: 

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van een onregelmatige cyclus, PCOS, en insulineresistentie. 

Uit ervaring weet ik dat als je je lichaam leert begrijpen en jouw hormonen in balans zijn, dat je: 

Klinkt je dit muziek in de oren (en neus 😉) twijfel dan niet langer en gun jezelf een coachingstraject waar je je leven lang profijt van hebt. 

“Je hele leven lang” omdat we samen met behulp van kleine stapjes een gezonde leefstijl gaan integreren in jouw leven. Jouw hormonen in balans brengen is geen quick fix, het vergt tijd en geduld. Daarom bied ik trajecten aan van 12 weken. 

Geen streng dieet, geen calorieën tellen, geen focus op BMI, maar:

  • Lekker, gezond en gevarieerd eten 
  • Veel variatie
  • Voedingsschema’s afgestemd op jouw hormonale disbalans en eventuele tekorten vanuit de EMB bloedtest
  • Simpele maar lekkere recepten
Gelijk aan de slag?

Nadat we hebben kennisgemaakt vindt een uitgebreid intakegesprek plaats om elkaar nog beter te leren kennen. We bespreken jouw hormonale klachten, doelen en (medische) achtergrond . Op basis van het intakegesprek stel ik een uitgebreid advies- en behandelplan op voor de komende twaalf weken welke passend is bij jouw doelen en wensen. 

12 weken 1 op 1 coaching

Tijdens het 12 weken traject gaan we samen aan de slag om jouw hormonen in balans te krijgen. Stap voor stap leer je een gezonde leefstijl integreren waar je de rest van je leven profijt van hebt!

€ 525,-

* De EMB bloedtest is bij te boeken voor 165,-

EMB traject

Achterhaal jouw klachten met behulp van een bloedtest en spoor tekorten aan vitamines en mineralen op om zo zelf gericht aan de slag te gaan met jouw klachten!

€ 349,-

Meer weten? Of heb je vragen? Maak geheel vrijblijvend een afspraak om een keer kennis te maken. Ik kijk er naar uit! 

Ervaringen

Ervaringen van vrouwen die jou voor gingen

Hoe heb je de gesprekken ervaren en wat vond je prettig?
Jouw positieve en energieke houding en de hoeveelheid nuttige informatie vond ik erg prettig. En de mogelijkheid om je tussendoor een berichtje of mail te kunnen sturen, vond ik ook heel fijn.Dat ik geen gewicht door hoefde te geven, daardoor ging het over hoe voel je je en niet over het cijfer op de weegschaal wat altijd zo enorm confronterend is.
Wat ontbrak er of wat zou je liever anders doen?
Ik heb eigenlijk niet echt verbeterpunten, jouw coaching heeft al mijn verwachtingen overtroffen. En daarmee ook alle negatieve ervaringen met diëtisten en afvalprogramma's weer meer naar de achtergrond gekregen. Klaar met het jojo-en!
Wat heb je geleerd en ga je blijven toepassen?
• Ik heb zo ontzettend veel geleerd! De grootste eyeopener was om in kleine stapjes mijn leefstijl aan te passen en voor iedere stap steeds 2 a 3 weken te nemen, om het goed te integreren in mijn leefstijl. Dat klinkt heel logisch en toch is dat iets wat al die tijd met alle vorige lijnpogingen mis is gegaan.
• Daarnaast de informatie over mijn PCOS en het verhoogde testosteron heeft mij ook veel inzicht gegeven op hoe dat zijn uitwerking heeft op mijn werktempo en niet te stoppen drive. Dat ontspanning erg belangrijk voor mij is, ondanks dat ik dat dus zelf niet altijd voel
• In een relaxte en ontspannen modus mijn leefstijl aanpassen.
Zou je mij aanbevelen bij anderen? Ja / nee / waarom?
Omdat jij een erg fijn persoon bent! Door je enthousiasme en passie krijg je gewoon zin om je leefstijl aan te pakken, terwijl ik bij mijn vorige diëten huilend boven het fornuis stond. Ik heb zo enorm veel geleerd van je! Je geeft niet alleen informatie en coacht, steunt en motiveert maar deelt ook makkelijke en snelle recepten. Ondanks dat het nog niet altijd 100% gaat zoals ik wil ben ik erg tevreden met hoe het gaat en kan ik geduld opbrengen en liefdevol met mezelf omgaan.
Floor
Welke klachten ervaarde je toen je begon met het 1:1 traject?
Zeer weinig energie, moeizaam afvallen, lange pijnlijke menstruatie, slecht slapen, opgeblazen gevoel, haaruitval, enorme spierpijn na sporten.
Hoe gaat het nu met de klachten? Welke veranderingen merk je?
Naar mate het traject vorderde, merkte ik dat ik minder opgeblazen was na het eten, mijn menstruatie werd minder pijnlijk en werd met 2 a 3 dagen minder ipv 10 dagen volop met heel veel klachten. Minder haaruitval en op een ander manier bewegen / sporten totdat ik meer kan sporten zonder de enorme spierpijn. Minder snacken( cravings), vooral in de avond met serie of film kijken.
Wat vond je van jouw persoonlijke advies- en behandelplan?
Die vond ik geweldig! Alles stond opgesomd waar ik aan wilde werken en wat mijn klachten waren. Zo heb je een heel goed beeld dan als je er alleen maar over praat, nu staat het vast. Het was ook best confronterend, maar zeker ook een stok achter de deur.
Welke inzichten en leefstijl veranderingen heeft het traject je opgeleverd?
Voornamelijk het eten heeft me heel veel opgeleverd. Met de ziekte van Hashimoto is het het beste om gluten, soja en lactosevrij te eten/ drinken en dat scheelt enorm. Voeding was een van de grootste stappen naast het leren van ontspannen / ontstressen en tijd maken voor mezelf. Dit heeft er ook voor gezorgd dat ik minder tot geen menstruatieklachten
Zou je het 1:1 traject aanbevelen aan anderen? En zo ja, waarom?
Zeker weten! Natashja legt je heel goed uit wat ze doet en wat ze voor jou kan betekenen. Waar ze samen met jou aan wil werken, maar dat pas als ze een intake gesprek met je heeft gehad zodat ze een goed beeld heeft waar je mee struggled en of ze jou daar mee kan helpen. Zij is daar heel eerlijk in.
Meredith
Hoe heb je de gesprekken ervaren en wat vond je prettig?
De gesprekken heb ik heel positief ervaren. Ik vond het fijn dat er ook dingen herkenbaar waren, omdat je het zelf ook hebt ervaren. Open en fijne houding, goed geluisterd naar vragen of (lichamelijke) klachten. De tips vond ik ook heel erg fijn.

Wat ontbrak er of wat zou je liever anders doen?
Ik denk dat er niets ontbrak. Ook als ik ergens tegen aan liep, bijvoorbeeld ideetjes voor avondeten. Dan wilde jij wel wat recepten doorsturen.

Wat heb je geleerd en ga je blijven toepassen?
Geleerd om te dozeren. Je mag best wel wat lekkers eten, maar doe het op een vaste dag of als het een andere dag uitkomt, verschuif hem dan. Dat blijf ik zeker wel toepassen. Meer groenten bij mijn lunch eten is nu standaard en dat blijf ik ook zeker doen.

Zou je mij aanbevelen bij anderen? Ja / nee / waarom?
Ja ik zou jou zeker aanbevelen bij anderen. Vond dat ik heel erg fijn werd geholpen en had ook het idee dat je oprecht was.
Mariska
Ik ben met Natashja in contact gekomen door een uitblijvende zwangerschap en de start van een traject voor onze kinderwens in het ziekenhuis. Ik wilde graag zo gezond mogelijk het traject in, waardoor ik ook mijn voeding wilde aanpassen. In combinatie met een drukke baan, koos ik vaker voor de snelle, ongezonde maaltijden, dus ik wist dat hier veel te winnen was. Natashja heeft mij geholpen met een plan die voor mij op dat moment haalbaar was.
Door wat makkelijke (maar zeker heerlijke) recepten was het zelfs voor mij haalbaar om daadwerkelijk aan de slag te gaan met een gezondere levensstijl waar mijn hormonen blij van worden!
Ik ben erg blij dat Natashja heeft gekeken naar mijn persoonlijke situatie en wat daarin haalbaar is. Op sommige momenten was ik de 80/20 balans weer even kwijt, maar was Natashja begripvol om mij alsnog de goede kant op te wijzen.
Dankjewel voor je inspiratie en motivatie om altijd weer door te pakken op weg naar blije hormonen! Na een mooie zwangerschap, zal ik de levensstijl weer oppakken om hormonaal terug in balans te komen.
Sharissa
Ik kamp al jaren met mijn uitblijvende menstruatie en klachten rondom mijn buik, zoals een opgezwollen buik, harde buik en noem maar op.. na meerdere onderzoeken erachter gekomen dat ik PCOS heb.. wat heeft de HA geadviseerd? Juist ja.. de Pil.. Na jaren radeloos te zoeken naar hulp ben ik Natashja tegengekomen op instagram. WAT BEN IK BLIJ DAT IK HAAR HEB GEVONDEN! Ik was radeloos en verdrietig en zo angstig dat ik misschien nooit een baby zou krijgen.. ik kon er met niemand over hebben.. maar sinds mijn eerste contact met Natashja heeft zij mij gerustgesteld en op de goede weg geholpen. Wij hebben samen in eerste instantie gekeken wat ik nodig heb en wat ik nog moet aanvullen aan vitamines.. en raad eens.. na het gebruik van de vitamines kwam mijn menstruatie op gang! En dat alleen al met haar advies aan vitamines! ik kan niet wachten om haar 12 weken traject te volgen en raad haar oprecht iedereen aan!
Sara
Op basis van een aantal vage klachten hielp je mij met een paar kleine 'simpele' veranderingen naar een gezondere en gelukkigere versie van mezelf! Jouw kennis en holistische benadering zorgen ervoor dat je het probleem in de kern oplost om zo een blijvende verandering in je leefstijl en gezond te creëren. Ik vond het een fijn gesprek en kom zeker nog een keer terug om mijn hormoonhuishouding samen verder uit te diepen, dankjewel!
Imke
Scroll naar top