Gezonde darmen & Happy hormonen
Academy

Wil jij je zelfverzekerd en energiek voelen omdat
je hormonen & darmen weer voor je werken?

In onze Academy Gezonde darmen & Happy Hormonen, leren wij je in 90 dagen hoe jij die opgeblazen buik gedag kunt zeggen en hoe je meer rust in je hormonen kunt ervaren zodat je je weer zelfverzekerd en fit voelt! 

Je hormonen bepalen alles: je cyclus, je stemming, of je snaaibuien hebt en je slaappatroon. Laat je hormonen dus voor je werken in plaats van tegen je

Kickstart - Lisanne en Natas

Een paar jaar geleden stond ik op het punt waar jij nu staat

Mijn cyclus bleef ruim 7 maanden weg, ik had elke dag een opgeblazen buik, een onzuivere huid, gespleten haarpunten en ik voelde me onbegrepen en onzeker. Later bleek dat ik onbewust zelf mijn hormonen saboteerde. Dankzij voeding, leefstijlaanpassingen en stress reductie kwam mijn menstruatie op gang, werd mijn cyclus regelmatig en raakte ik op natuurlijke wijze zwanger. 

Dit inzicht gun ik iedere vrouw! 

Ook jij kan je weer vol zelfvertrouwen en energiek voelen! 

Je voelt je al een lange tijd niet jezelf...

 • Je buik is vaak opgeblazen en dit maakt je onzeker want na vele pogingen weet je nog steeds niet waarom je zo vaak klachten hebt

 • Ook voel je je vaak moe en futloos. Hoe kan het toch dat andere vrouwen zich zo energiek voelen en jij het liefst een middag dutje doet? Ook jij verlangt naar meer energie!

 • Je ervaart klachten rondom je cyclus: in de week voor je menstruatie voel je je nog vermoeider, snaaibuien nemen toe en het snauwen neemt toe tegen je geliefde(n). Dit is niet de vrouw die je wilt zijn!

 • Tot overmaat van ramp is je menstruatie heftig en ervaar je regelmatig krampen, een opgezette buik, wisselend bloedverlies en hoofdpijn

 • Al met al voel je je onrustig in je hoofd door de onzekere gedachten en stemmingswisselingen. Je weet dat je teveel in je hoofd zit alleen lukt het niet om zo goed voor jezelf te zorgen als je voor anderen wel doet


‘Leer er maar mee leven’ geldt niet voor jou!

Jij wilt afrekenen met die vervelende klachten en de regie pakken over jouw gezondheid en geluk!

Wat nou als wij je vertellen dat het anders kan?

Dat je na het doorlopen van de Gezonde Darmen & Happy hormonen Academy afrekent met:

DSC_4492

Dit levert de Gezonde Darmen & Happy Hormonen Academy je op

Deze vrouwen gingen je voor

De Gezonde Darmen & Happy Hormonen Academy bevat:

13 modules & 107 video lessen

Uitgebreide (maar niet super lange) online modules waarin we je meenemen in de wereld van hormonen, spijsvertering, de bloedsuikerspiegel, stress & ontspanning, de vrouwelijke cyclus, beweging en sporten, slaap, voeding en supplementen

+50 hormoonproof recepten

Receptenboek met gluten- en lactosevrije recepten: een feestje voor je darmen en je hormonen. We delen simpele & smaakvolle recepten die niet alleen overheerlijk zijn, maar waar de rest van het gezin ook van kan meegenieten én waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan

Uitgebreid werkboek

Dankzij dit uitgebreide werkboek leer jij jezelf (en jouw valkuilen) beter kennen. De opdrachten kan je in je eigen tempo doen, zodat je jouw doelen gaat behalen.

Maandelijkse live Q&A

Elke maand een LIVE Q&A sessie  met Lisanne en Natashja om al jouw vragen persoonlijk te bespreken, zodat je alle kennis in huis hebt én voldoende gemotiveerd blijft. Van elke Q&A is een opname beschikbaar zodat je altijd kan terug kijken! 

We hebben daarnaast uitgebreid bonusmateriaal 
voor je klaarstaan:

 • Naast overheerlijke recepten ontvang je een weekmenu planner inclusief een voorbeeld van ons, die wij zelf wekelijks gebruiken om gezonde keuzes te blijven maken
 • Een exclusieve masterclass van Ingrid Schoonveld van Wensmama, over fertiliteit en hormonen. Ingrid verzorgt fertiliteitsmassages en coaching om de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten
 • Een exclusieve masterclass van Freke Bakkers, Energetisch Therapeut oftewel ‘wingwoman met een biotensor’, over de kracht van de biotensor en hoe je je darmen en hormonen verder kunt ondersteunen op energetisch gebied

Waarom langer rondlopen met je klachten als je er vandaag nog wat aan kan doen?

Ben jij helemaal klaar met jouw klachten, lukt het je niet zelf om verandering door te voeren

of zie jij door het bomen het bos niet meer, laat ons je dan helpen. 

Deze thema's komen aan bod in de academy:

Wat zijn hormonen?

In deze module leer je wat hormonen zijn, wat het doel is van hormonen en welke functies hormonen hebben. Want hoe kan het toch dat zoveel vrouwen last hebben van die vervelende hormonale klachten?! We bespreken de belangrijkste hormonen zoals oestrogeen en progesteron. Tot slot bespreken we ook op welke gebieden het hormonaal allemaal mis kan gaan en wat je hieraan kunt doen! 

Spijsvertering

De module over spijsvertering neemt je mee van mond tot kont: wat er gebeurd in je lichaam én wat er mis kan gaan. Welke klachten kun je ervaren door problemen met de spijsvertering? En wat kun je hieraan doen? We bespreken  de Chinese klok en de belangrijkste oorzaken van darmklachten

Een stabiele bloedsuikerspiegel

Na deze module weet je waarom een stabiele bloedsuiker spiegel zo belangrijk is voor je hormonen! En belangrijker nog: hoe je je bloedsuikerspiegel stabiel houdt! Dankzij de handige tips en tricks reken je binnen no time af met die continue suikerbehoefte en kan je de deur uit zonder tussendoortjes, yes!

Stress & Mindset

Wat is nu eigenlijk stress en welke klachten kun je ervaren als je lichaam stress ervaart? Stress is hormonale verstoorder nr. 1 en daarom leggen wij je uit waardoor stress wordt veroorzaakt en wat er dan gebeurd in het lichaam. De tegenhanger: ontspanning lichten we ook uit zodat met fijne tips wat je kan doen om echt te ontspannen

De vrouwelijke cyclus

De module over de vrouwelijke cyclus is enorm belangrijk: het is een spiegel van je gezondheid. Wat vertelt jouw cyclus over jouw gezondheid? Je leert hoe de vrouwelijke cyclus werkt, wat een ‘gezonde cyclus’ is en welke klachten vooral niet bij een gezonde cyclus horen. Tot slot leer je over de 4 fases van de cyclus zodat je beter begrijpt waarom je je het ene moment stralend voelt en de week erop neerslachtig met een kort lontje.

Beweging en sporten mét je cyclus

Deze module staat in het teken van beweging en sporten. Beweging heeft een positief effect op jouw hormonen en spijsvertering, waardoor je beter in je vel gaat zitten! We delen onze tips als moeder van jonge kids en je leert hoe je rekening kan houden met je menstruatiecyclus zodat het sporten voor je gaat werken!

Slaap & bioritme

Slaap speelt een enorm belangrijke rol en is dus een onmisbaar onderwerp in de academy. We leggen uit hoe het slaaphormoon melatonine wordt gemaakt en wat hiervoor nodig is om het optimaal te laten werken. De oorzaken van een slaaptekort lichten we uit en we delen fijne tips om jouw slaapkwaliteit te optimaliseren.

Gezonde voeding

Gezonde voeding is de basis een goede gezondheid. In deze module krijg je fijne handvaten om je voedingspatroon stap voor stap aan te passen zodat je dit op lange termijn kan volhouden en je jarenlang plezier hebt van deze leefstijl verandering! We zoomen in op wat je het beste wel kunt doen qua voeding, en wat je het beste (tijdelijk) kunt laten. En je leert per fase van je cyclus hoe je je lichaam het beste kan ondersteunen. 

Supplementen

Slik nooit zomaar van alles – wij zijn geen voorstander van tientallen supplementen slikken. Daarom bespreken we welke basis supplementen een belangrijke rol spelen in een gezonde hormoonbalans en jouw gezondheid extra kunnen ondersteunen. Je leert hoe je de weloverwogen keuze kunt maken bij het kiezen van supplementen en welke vormen (on)geschikt zijn.  

Bonus materiaal!

Naast alle waardevolle modules staat er ook nog uitgebreid bonusmateriaal voor je klaar twee exclusieve masterclasses van Ingrid Schoonveld van Wensmama en Freke Bakkers (energetisch therapeut met een biotensor). Naast de overheerlijke recepten ontvang je een weekmenu planner inclusief een voorbeeld van ons! 

DE BESTE INVESTERING IN JOUW GEZONDHEID

 • Een jaar lang toegang tot de Academy
 • Maandelijkse live Q&A met Lisanne & Natashja
 • Digitaal werkboek zodat jij je doelen gaat behalen! 
 • Receptenbundel met +50 recepten: een feestje voor je darmen en je hormonen. We delen simpele & smaakvolle recepten die niet alleen overheerlijk zijn, maar waar de rest van het gezin ook van kan meegenieten.

EUR 597,- 

Wij begrijpen als geen ander hoe het voelt

Mijn cyclus bleef 7 maanden weg
In 2019 kreeg ik de diagnose: PCOS nadat mijn cyclus al lange tijd weg bleef. De vruchtbaarheidsbehandeling in het ziekenhuis gaf geen resultaat en maakte mij wanhopig en onzeker.. 

Waarom deed mijn lichaam het niet?

Ik heb me gelukkig laten begeleiden op het gebied van voeding, leefstijl en begon met de juiste supplementen. Mijn cyclus kwam terug! Ook kon ik ‘ineens’ elke dag naar de wc, m’n opgeblazen buik door PDS was ‘ineens’ weg, m’n huid werd zuiverder en ik had geen snaaibuien meer.

Mijn cyclus bleef terug komen en ik raakte op natuurlijke wijze zwanger. Dit moeten veel meer vrouwen weten: het kan anders! 

Je kunt het vertrouwen terug krijgen in je lichaam.

Gelukkig zijn er nu al stapjes die jij nu al zelf kan zetten en ook jij kan je weer fit en energiek voelen – vol vertrouwen! 

Vandaag nog, niet maandag, nee begin vandaag!

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten tijdens de live Q&A’s

Liefs, Natashja

Ik heb ruim 20 jaar rondgelopen met dagelijkse darmklachten, pijn rechtsonder in mijn buik en dagenlange obstipatie.

Ik heb van alles geprobeerd om hier vanaf te komen en toen ik uiteindelijk de stempel PDS (Prikkelbare darmsyndroom) kreeg en naar huis ging met de wijze woorden ‘leer er maar mee leven’, wilde ik nog meer bewijzen dat hier wél een oplossing voor is.

Mijn verhaal begint in de begintijd van mijn pubertijd. Als jong meisje van 14 jaar liep ik dagelijks rond met pijn en na tal van bezoekjes aan verschillende huisartsen, maag-darm-lever artsen, en in het alternatieve circuit van alles geprobeerd te hebben, was de maat vol.

Dit moest toch anders kunnen? En dat kon het ook! Want hoe anders ziet mijn leven er nu uit? In 90% van de tijd heb ik geen last meer van mijn darmklachten. Kan ik gewoon de hele dag een spijkerbroek aan zonder het knoopje van mijn broek halverwege de dag los te maken. 

Ga ik weer naar etentjes en feestjes, zonder last minute af te bellen omdat ik me niet lekker voel. En ga ik er dagjes op uit met mijn gezin, omdat ik barst van de energie.

Liefs,
Lisanne

FAQ

Jaaa! Jaa zeker! Wij zijn beiden mama van jonge kids en die eten (en helpen met koken) ook lekker mee bij ons.

Vind jij het zelf een probleem? Ben je bereid om nieuwe dingen te proberen? Lust je bijvoorbeeld geen appel, vervang het dan voor een peer. Lust je geen amandelen, eet dan walnoten. Wij zullen je motiveren en inspireren om lekker te variëren en als jij je er goed bij voelt nieuwe dingen te proberen! Gezond eten hoeft echt niet ingewikkeld te zijn en hoeft al helemaal niet uren lang te duren. Ga je de uitdaging aan?

Je kan absoluut mee doen! Geen probleem. De overheerlijke recepten in het receptenboek zijn heel gevarieerd. Ook worden er plantaardige alternatieven genoemd en ben je vrij om eventuele vleesvervangers te gebruiken.

Glutenvrije opties kiezen is ook altijd mogelijk en mochten er vragen zijn dan zijn wij er voor je tijdens de Live Q&A's van de academy.  Ook lactosevrij is geen probleem en alles kan vervangen worden door plantaardige, ongezoete zuivelvarianten.

Dit hoeft dus allemaal geen belemmering te zijn en denk vooral in oplossingen 😊

Zeker! Juist tijdens een zwangerschap is een gezonde leefstijl en voeding essentieel voor een fijne zwangerschap met zo min mogelijk kwaaltjes en klachten.  Juist nu het moment om te investeren in je gezondheid en die van je kleine! 

Nee zeker niet! Wij zijn geen voorstanden van diëten, restricties, calorieën tellen of macro’s bijhouden. We gaan puur, onbewerkt en gezond eten! Dit leren we jou allemaal in de academy en dan is calorieën tellen echt niet nodig!

Ook hier gaan we verder op in. We leren jou waar je energie van krijgt en wat juist energie slurpt. Hoe jij ervoor kunt zorgen dat je voeding voor je kunt laten werken in plaats van tegen je.

Ik doe mee aan het Gezonde Darmen & Happy Hormonen En wat is dit een mooi opgezet en professionele leeromgeving. Zoveel informatie en alles is zo mooi gemaakt! Het receptenboek en werkboek daar begint het feestje al! De uitstraling is top en daarnaast veel live Q&A waar je de dames alles kan vragen waar je tegen aan loopt en hun nog een fijne extra live toevoeging geven! Het recepten boek gebruik ik heel vaak en heb ik zo bij de hand op mijn telefoon. Tip van mij maak aan de hand van het recepten boek je week boodschappen lijst, Dit werkt voor mij heel goed want dan weet ik wat ik eet en wat ik op dat moment wil maken en ga ik niet voor de ''makkelijke'' weg omdat ik haast en geen inspiratie heb. Het werkboek heb ik uitgeprint en vind ik ook super leuk en handig! Echt veel eye openers! Ik raad iedereen aan om dit online programma te volgen!

Leuke cursus! Informatief en inspirerend. Ik doe veel met jullie recepten, echt super!

Zou t online programma voor geen goud willen missen! Zo'n goede aanvulling, vooral op mijn eetpatroon waar ik de laatste maanden tegen aan liep. En heb vooral door veel variatie in mijn ontbijt en s middags ook steeds vaker van het brood af te zijn, gewoon bijna nooit meer een opgeblazen gevoel. Zo fijn! #dankbaar

DE BESTE INVESTERING IN JOUW GEZONDHEID

 • Een jaar lang toegang tot de Academy
 • Maandelijkse live Q&A met Lisanne & Natashja
 • Digitaal werkboek zodat jij je doelen gaat behalen! 
 • Receptenbundel met +50 recepten: een feestje voor je darmen en je hormonen. We delen simpele & smaakvolle recepten die niet alleen overheerlijk zijn, maar waar de rest van het gezin ook van kan meegenieten.
Scroll naar boven